Mokyrkan i Hova och Equmeniakyrkan i Gullspång söker pastor/föreståndare.

Vi är två frikyrkoförsamlingar EFK/ Equmeniakyrkan, i Gullspångs kommun som haft gemensam pastor 50/50, ett flertal år. Vår nuvarande pastor går i pension sommaren 2022.

Gullspångs kommun är en liten landsortskommun med två samhällen i norra Västra Götaland med 5200 invånare, vi gränsar mot både Värmland och Örebro region. Vi ligger mitt mellan Stockholm och Göteborg. Kommunen präglas av fin natur med sjöarna Vänern och Skagern, Nationalparken i Tiveden, och många andra natursköna platser.

Medelåldern i våra församlingar är relativt hög och i dag saknar vi regelbundet barn och ungdomsarbete. Vi har en bra kontakt med kommunens verksamheter, andra föreningar och grupper i samhället och det är vi tacksamma för. Det finns ett bra upparbetat ekumeniskt samarbete. Våra gudstjänstsliv präglas av undervisning, bön, sång och musik. Bönesamlingar, diakonalt arbete och församlingsgemenskap är andra delar av arbetet.

Vi söker Dig som:

· ser bibelundervisningen som viktig och önskar tillämpa den på vår samtid

· kan inspirera, engagera och vägleda oss i vår kallelse

· har erfarenhet av tidigare pastorstjänst och vill fortsätta att utveckla våra församlingar

· tycker om att arbeta med människor i olika åldrar och har lätt att knyta kontakter i samhället

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med början som provanställning. Vi vill att du har erfarenhet av tidigare pastorstjänst och att du självständigt prioriterar och lägger upp ditt arbete. Tjänsten förutsätter att du har B-körkort och egen bil.
Tillträde under hösten 2022.

Har du frågor kring tjänsten kan du ringa till Mokyrkan i Hova, Bitte Lidman 0730 89 05 68 eller Equmeniakyrkan i Gullspång, Kerstin Brandberg 0706 12 75 80.
Du ansöker genom att skicka ett personligt brev till,

bitte@mokyrkan.se eller

kerstin.brandberg@gmail.com

Välkommen med din ansökan!